Strand Horst

Uit Windsurfing.nl Wiki
Versie door Ned 321 (Overleg | bijdragen) op 5 mei 2011 om 16:06

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Strand Horst is een bekende surflocatie aan het Wolderwijd, direct naast de A28, afrit 11, slechts 5 kilometer verwijderd van Harderwijk. Een vijftal kilometers verder in zuidelijke richting ligt ook nog Strand Nulde. Beide stranden worden beheerd en geëxploiteerd door RGV. Groot voordeel is dat beginnende surfers hier bijna overal kunnen staan. Ook bij harde wind (uitputting) wordt hier dankbaar gebruik van gemaakt. Sinds 2009 is Horst-Noord toegekend als officiële kitesurfzone.

Windrichtingen

Bij windrichtingen van zuid t/m noordoost is het goed varen op Horst. Bij wind uit oostelijke richting wordt het snel vlagerig door de grote partij bomen tussen de snelweg en het strand.

Waterpeil

Een belangrijk punt voor het varen op Horst (vooral in het voor- en najaar) is het waterpeil. Bij een waterstand van -30 kun je doorgaans prima varen met een vin van 35cm, maar moet je wel een klein stuk lopen voordat het diep genoeg is.

Surfmaatje

Op het forum (Windsurfing.nl - Surfmaatje) kun je zien wie er nog meer op je spot gaan surfen. Voor Strand Horst heb je hier de topics van de laatste 7 dagen.

Bronnen, noten en/of referenties